de specialist in postmortale zorg

"Iedereen heeft recht op een waardig afscheid"

Opbaren / Afleggen

RPZ kan de overledene opbaren en verzorgen. Dit kan in opdracht van de uitvaartondernemer. Als u, als uitvaartondernemer, volop in de voorbereiding van de uitvaart zit, of omdat, de uitvaartondernemer, het erg druk heeft kunnen wij van RPZ u hierbij ontzorgen door de overleden te verzorgen en op te baren. Dit kan natuurlijk samen met de uitvaartondernemer of indien gewenst met de nabestaanden. Maar dit is geen noodzaak. Het team van RPZ kan dit ook alleen doen.

Als eerste gaan wij de overledene hygiënisch wassen, eventueel scheren, om vervolgens deze te voorzien van incontinentie materiaal. Als er medische externe materialen zijn aangebracht, zoals infusen e.d., zullen wij deze verwijderen. Hierna gaan wij de overledene aankleden, in overleg met de nabestaanden. Eveneens het verzorgen van de haren, gezicht, nagels en handen. 

Als laatste brengen wij een koeling aan welke geleverd wordt door de uitvaartondernemer. Dit kan een bedkoeling zijn indien de overledene opgebaard wordt op bed, of een kistkoeling, indien de overledene opgebaard wordt in de kist.

Tot slot zorgen wij ervoor dat de overledene waardig en verzorgd opgebaard wordt.

Indien er extra verzorging gewenst is, bijvoorbeeld lichaam drainage, camouflage, Make up o.i.d., dan zullen wij deze gelijktijdig uitvoeren.

Terug naar diensten

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn