"Iedereen heeft recht op een waardig afscheid"

Zorgteam - laatste verzorging

Ruward Postmortale zorg heeft een onafhankelijk 24/7 bereikbare zorgteam. De medewerkers welke werkzaam zijn in het zorgteam zijn intern opgeleid en deskundig in de verzorging van overledenen, en in het communiceren met de familie/nabestaanden. Ook kunnen deze medewerkers ongewenste postmortale veranderingen vroegtijdig herkennen zodat hierop direct geacteerd kan worden.

Het zorgteam zal de overledene verzorgen en opbaren in opdracht van de uitvaartondernemer. Waardigheid en respectvol zijn hierbij de kernwoorden. 


Als u, als uitvaartondernemer, volop in de voorbereiding van de uitvaart zit, of omdat, de uitvaartondernemer, het erg druk heeft kunnen wij de uitvaartverzorger ontzorgen. Dit kan natuurlijk samen met de uitvaartondernemer of met de nabestaanden indien dit de wens is. Wij zullen altijd vragen aan de familie/nabestaanden of ze eventueel mee willen helpen.


Als eerste gaan wij de overledene hygiënisch wassen, eventueel scheren, om vervolgens deze te voorzien van incontinentie materiaal. Als er medische externe materialen zijn aangebracht, zoals infusen e.d., zullen wij deze verwijderen. Hierna gaan wij de overledene aankleden, in overleg met de nabestaanden. Eveneens het verzorgen van de haren, gezicht, nagels en handen. 


Ook brengen wij een koeling aan welke wij mee nemen of als deze geleverd wordt door de uitvaartondernemer. Dit kan een bedkoeling zijn indien de overledene opgebaard wordt op bed, of een kistkoeling, indien de overledene opgebaard wordt in de kist.


Tot slot zorgen wij ervoor dat de overledene waardig en verzorgd opgebaard wordt.

Indien er extra verzorging gewenst is, bijvoorbeeld lichaam drainage, camouflage, cosmetica o.i.d., dan zullen wij deze gelijktijdig uitvoeren in overleg met de familie/nabestaanden.


Wij kunnen u ook ontzorgen en ondersteunen met deze dagelijkse controles en/of zorg. Waar de overledene is opgebaard zullen wij controles uitvoeren of de overledene geen ernstige verkleuringen vertoont, ongewenste geuren vrijkomen e.d. Mocht dit wel het geval zijn dan zullen wij dit overleggen met u en eventuele behandeling voorleggen.

Op deze manier kan er direct gehandeld worden indien er zich ongewenste situaties voordoen. Wat weer direct resulteert in de juiste zorg en het mogelijk vroegtijdig sluiten van de kist te voorkomen.
Voor meer informatie of advies bel of mail ons.


Terug naar diensten

 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn